Fins als nassos

Lamentablement des del col·lectiu Tècnics en Lluita ens veiem amb l’obligació d’emetre la següent declaració:

Amb el canvi d’any, i al bell mig d’una nova ofensiva de la maleïda pandèmia, ens hem assabentat que un company i una companya de l’Alt Penedès han patit l’atac indiscriminat del virus de la censura, darrerament massa en voga al sector…

TSC, empresa adjudicatària del Transport Sanitari català a 5 lots, ha decidit obrir-los expedient i ara temen pels seus llocs de treball…

La nostra indignació, més que justificada, arriba en saber que la suposada falta que motiva tan dràstica decisió res té a veure amb una mala praxi professional, si no amb la difusió d’opinió personal pel que fa al nostre sector i a la situació que hem hagut, hem i haurem d’afrontar; entenem que la decisió de l’empresa respon a criteris de censura i venjança.

De tothom és ben sabut que, a causa de la greu i sobtada crisi sanitària que ha suposat la pandèmia de COVID-19, el sistema català de Salut ha estat sotmès a una prova d’esforç sense precedents, duent a professionals i recursos fins al límit de l’extenuació i sovint més enllà; i ha estat mercès als constants esforços de les diverses plantilles de professionals de la Salut que tot plegat, el nostre sistema sanitari, ha resistit. Amb l’aportació de tothom, amb cada granet de sorra, ens n’hem pogut anar sortint.

I així seguim, plantant cara a un adversari que ens obliga a una adaptació constant i accelerada, però ens adaptem, i resistim.

No li podem fallar a la societat catalana.

No us fallarem.

Escassa preparació i canvis constants per tal de fer front a una pandèmia com l’actual, mancances als protocols, mancances de personal, d’equips de protecció, de proves de detecció del virus i un llarg etcètera d’ítems a corregir, combinat amb un augment sovint desmesurat de tasques i amb el nerviosisme i l’angoixa (i per què no dir-ho: amb la por!) d’enfrontar allò que n’és desconegut…

Per bé que en força d’aquests aspectes s’ha pogut millorar, el que expliquem és el que ha patit, en gran manera encara pateix i de ben segur haurà de patir la plantilla del Transport Sanitari català, senyores i senyors de TSC, o és que potser encara no se n’han assabentat?!

Doncs no, responen amb persecució i represàlies. Censura, amenaces, expedients…

Des del col·lectiu Tècnics en Lluita hem apostat, apostem i apostarem pel diàleg, però ja n’hi ha ben bé prou: fins aquí hem arribat!

Al SEM, gestor del servei… Al CatSalut, garant del sistema públic de Salut…

Aquestes són maneres de tractar a professionals que ho han donat tot??

Això és el que hem d’esperar??

Censura, amenaces, expedients…

SEM, CatSalut: entenen ara per què defensem un canvi de sistema a un sector tan bàsic per la ciutadania??

Des de fa temps, massa temps, al sector del Transport Sanitari públic català s’hi ha instal·lat un clima de crispació creixent i enquistat, realitat que es pot veure plasmada, per exemple, a la convocatòria de vaga indefinida encara en vigor.

Tècnics en Lluita ens hem mantingut al marge d’aquest conflicte, les motivacions i objectius del qual mai hem acabat de veure clar, però sembla que, altra vegada, se’ns convida a una guerra que no hem volgut…

Que potser tot plegat respon a motivacions polítiques??

Que potser tot plegat té res a veure amb el comunicat, xulesc i amenaçador, que fa poc vam llegir i suposadament emès per la patronal del sector ACEA??

Que potser s’utilitza a professionals com a peons???

Insistim:

Hem apostat, apostem i apostarem pel diàleg, però n’estem fins als nassos!!

Prou expedients i amenaces!!

En cas de ser necessari, no dubtarem a tornar a parlar al carrer!!!

LA POR ÉS MALA COMPANYIA, I SOVINT CANVIA DE BÀNDOL

Deixa un comentari

%d bloggers like this: