Directius d’ambulàncies es vacunen abans que els tècnics

DES DEL COL·LECTIU DE TÈCNICS EN LLUITA, VOLEM DENUNCIAR públicament que directius de les empreses privades del servei d’ambulàncies a Catalunya com són Transport Sanitari de Catalunya (TSC), Falck VL i Ambulàncies Domingo han saltat el programa de vacunació establert pel Departament de salut. RECORDEM QUE EL PERSONAL DE DIRECCIÓ VACUNAT, NO ÉS PERSONAL SANITARI I TAMPOC ÉS PERSONAL DE PRIMERA LÍNIA PER NO TENIR CONTACTE DIRECTE AMB PACIENTS. Majoritàriament, és personal de recursos humans, direccions territorials o altres departaments com podrien ser caps de flota, directors d’àrea, director de personal, especialistes administratius, responsables de coordinació, direcció d’operacions, cap de compra, supervisors i un llarg etcètera que no haurien de ser vacunats en el grup 1 i 2.

Ja que ara com ara hi ha una falta de vacunes, i que el Departament de Salut va prioritzar el subministrament d’aquestes, hi ha personal sanitari de primera línia i vulnerable que NO ha pogut accedir-hi pel possible ànim de benefici propi, prevaricació i el tràfic d’influències que les direccions de les empreses privades del Servei d’Ambulàncies han utilitzat el Departament de Salut per administrar les vacunes abans que la resta de treballadors/es.

Des de Tècnics en Lluita considerem que aquesta és una de les moltes aberracions i falta de compromís social que realitzen les empreses privades per beneficiar-se elles mateixes, sense importar-los el fet d’exposar als professionals de la salut o fins i tot a la població. Però és encara més greu, que malgrat els milers d’incompliments concursals i les sancions que imposa el Sistema d’Emergències Mèdiques a les empreses privades (TSC, Falck, AMBULÀNCIES DIUMENGE o EGARA) aquestes segueixin gestionant el Servei d’Ambulàncies.

Des de Tècnics en Lluita ens preguntem el següent:

Dimitirà algú per la mala gestió en el procés de vacunació i altres greus situacions en el Servei d’Ambulàncies?

Què més cal per eliminar a les empreses privades del Servei d’Ambulàncies que exposen a treballadors/es i població?

Encara segueixen pensant que la gestió de les empreses privades és la millor? Creuen que tenen un compromís social suficient per estar a càrrec d’un servei tan essencial com és el d’ambulàncies?

Què espera CatSalut (Esquerra Republicana) i el Sistema d’Emergències Mèdiques per condemnar aquest i altres molts actes d’aquestes empreses?

Quan seuran amb nosaltres per passar a un model de provisió i titularitat pública que no exposi a la població ni als tècnics/ques d’emergència?

Com bé sabeu, no ens quedarem de braços plegats, i amb noms i cognoms acudirem amb els serveis jurídics allà on faci falta perquè aquests fets siguin condemnats i no quedin impunes. Ja que la falta d’ètica que mostren les direccions de les empreses, ja són més que conegudes.

Barcelona, 21 de gener de 2021

Deixa un comentari

%d bloggers like this: